Още за кинезиологията

Баланс на тялото и живота

Кинезиологията е известна като "наука за възстановяване на свободното движение на енергията". През годините тя е доказала своето чудотворно въздействие върху усещането за жизненост, лекота, радост и вътрешен мир.

Кинезиологията изучава движението на жизнената енергия в тялото на човека. Използва основни принципи от древната китайска философия, съвременни методи за проследяване на мускулния тонус (мускулно тестуване), енергиен баланс,  освобождаване на емоционален стрес и много други.

Един кинезиологичен баланс (така се нарича сесията по кинезиология) цели с помощта на лек мануален мускулен тест откриването на енергийни блокажи и избирането на най-подходящата енергийна техника за постигането на по-добро равновесие, жизненост и вътрешен мир. 

Много позитивни ефекти могат да се наблюдават след само един или няколко кинезиологични баланси.

Ето някои примери за резултати от кинезиологични баланси. Балансът може да бъде проведен самостоятелно, или с помощтта на друг човек (партньор или терапевт).

·         Освобождаване от скорошни или дългогодишни болки и напрежение. Болката може да бъде един от знаците за енергиен блокаж. Когато енергията е хармонизирана, често се наблюдава изчезване на усеяането за болка и напрежение.

·        Освобождаване от негативни емоции като страх, яд, ревност, тревога, мъка, и други. Когато такива емоции не са част от ежедневието ни, усеяането за радост, мир и креативност е естественото човешко състояние.

·        Подобряване на взаимоотношенията в семейство, работа и приятели.

·        Повече енергия и жизненост, по-лек и възстановителен сън, по-силно и младо тяло, по-добра памет и неочаквани нови идеи за креативност. Повече усмивки, повече любов към всички и всичко, повече чиста радост от живота.

·        Много желани бебета са родени, след като потока на жизнената енергия е възстановена в семейството.

·        Усещането за тревога често е знак за блокирана енергия. Когато жизнената енергия е хармонизирана, жизнени проблеми, които преди са изглеждали неразрешими, може да бъдат разрешени по непредвидени необичайни начини.

·        Децата могат да започнат да усвояват учебния материал с лекота и удоволствие, както и да открият своите такланти.

·        Когато жизнената енергия е хармонизирана, забелязваме нови простори за професионални изяви, нови идеи и възможности идват от неподозирани места.

·        Когато жизнената ни енергия протича свободно и естествено, множество чудотворни преживявания стават част от живота ни.


  За преподавателката

Лазарина ван Ооствеен изучава, практикува и преподава професионална кинезиология в Йоханесбург, Южна Африка. Тя е регистриран инструктор на международните курсове по кинезиология: "Докосване за Здраве", PKP и K-Power®. Лазарина е член на факултета по професионална кинезиология ICPKP в Нова Зеландия и на асоциацията по професионална кинезиология в ЮАР. Моменти от предишни курсове по кинезиология
Можете да посетите галерията тук

Курсисти завършили Докосване за Здраве през юни 2015


Курс Докосване за Здраве - София, юни 2016
Курс Докосване за Здраве - Пловдив, юни 2016


Comments