Жениен Чигун

 Обратно към страницата на български език


Курс по Жениен Чигун

юли 2018

За по-добро здраве, мир и личностно израстване

Дата: 9 юли 18-21ч  понеделник

Място: София, ул Хан Омуртаг 62

Цена: 50 лв

Компакт диск (по-желание):  5 лв

(помага за ежедневна практика у дома)

Преподавател: Лазарина ван Ооствеен

Записване: на имейл laika.eft@axxess.co.za


На този еднодневен курс, ще научите за философията на чигун, която е в основата на китайската медицина и на много от бойните изкуства. След завършване на курса, ще можете да практикувате медицински чигун у дома сами с цел вътрешен мир и укрепване на здравето.

Всеки може да присъства – без значение възраст или здравословно състояние. Не е необходимо да сте в добра физическа форма, когато го изучавате, но ежедневното практикуване на медицински чигун ще ви помогне да постигнете това.

Чигун е древен китайски метод за самолечение и личностно развитие.

Жениен (медицински) чигун, е една от най-популярните форми на чигун в Китай за последните десетилетия. Той става известен както в Китай, така и по цял свят, след като беше използван от хиляди хора в Китай за самолечение. Можете да видите един кратък филм, представен от Грег Браден, показващ как тумор на пикучен мехур изчезва за 3 мин в присъствието на чигун мастери от Китай.

www.youtube.com/watch?v=VLPahLakP_Q

Ползи при практикуване на медицински чигун:

  • По-добро здраве, енергия, млад дух и жизненост
  • Чувство на спокойствие, мир, радост, виталност, витрешна сила, баланс във всички сфери на живота.
  • Ясен и спокоен ум
  • По-добър и възстановителен сън
  • Подобрено храносмилане, кожа, коса и очи.
  • Подобрено дишане, циркулация, и хормонален баланс.
  • Подобрени фокус и концентрация. Нови идеи и креативност са част от ежедневието.   
  • Добавя години към живота, и живот към годините.
  • Когато енергията чи протича изобилни в тялото, сърцето и умът са отворени, и отношението към живота е оптимистично и радостно.

Повече за Жениен (Медицински) Чигун

Жениен (Медицински) Чигун  е научна и прогресивна система за самолечение, създадена от гранд-мастер д-. Панг, който комбинира древните традиции на чигун с модерни лечебни технологии. Методът е толкова прост, че може да се практикува от здрави и болни, и дори и от хора, които са много болни. Това е отличен метод за освобождаване от стрес, изчистване и успокояване на ума и личностно развитие. Методът е бил практикуван в Китай от милиони хора. За последните десетилетия, той се разпространява бързо из целия свят.

Чи е китайската дума за жизнена енергия. Когато практикувате чигун, цялото тяло диша чи. С изобилие от жизнена енергия, човек може да живее здравословен, дълъг и изобилен живот.  

Упражненията на медицинския чигун са бавни медитативни движения, които позволяват непрекъснатия поток от чи да се движи свободно по цялото тяло, донасящ динмична жизнена енергия до всяка клетка на тялото. Това има мощен лечебен ефект. Резултатът от редовно ежедневно (15-20 минутно) практикуване е изобилна енергия и дълбоко чувство на жизнерадост, вътрешен мир, любов и щастие.  

За преподавателката

Лазарина е изучавала Жениен Чигун в Кейптаун ЮАР при Брита Сталинг (от Германия) и Мастер Янгтонг Лиу (от Китай). Тя развива група по чигун в Йоханесбург, ЮАР. Целта и е заедно с Брита Сталинг да бъдат канени все по-чесо чигун мастери в ЮАР а в бъдеще може би и в България.

Comments