ПайдаЛаджин

Обратно към Начало


Интензивни 5-дневни ПайдаЛаджин семинари

Хотел Ела Боровец


 

Записване на имейл  laika.eft@axxess.co.za

или на телефон 0889 292 055 - Петьо Илинов

www.paidalajinbg.com

Еднодневни ПайдаЛаджин семинари в София - всеки месец

Водещ Петьо Илинов 
гр. София, ул. Хан Омуртаг 62

Такса 60лв

Само с предварително записване

на телефон 0889 292 055 - Петьо Илинов

www.paidalajinbg.com


ПайдаЛаджин

Древен китайски метод за поддържане на здраве, сила и дълголетие


·         ПайдаЛаджин е древна източна практика, използвана от векове за поддържане на жизненост и сила на всички нива - физическо, умствено, емоционално и духовно.

·             Техниката е изключителна проста, лесна, безплатна и може постепенно да увеличавате уменията и интензитета.

·             Техниката не е предназначена да лекува болести и НЕ замества медицинските лечения. Ако имате заболяване, разумно е да поемете лична отговорност и да се обърнете за съвет към квалифициран медицински специалист, преди да изучавате каквито и да било нови техники. Техниката ПайдаЛаджин, когато се изучава и прилага постепенно и разумно може да подобри общото физическо състояние на организма и да допринесе за усещането на здраве, жизненост и самочувствие.

·             Болката и оцветяването по кожата наречено „ША“, се появяват САМО, когато тялото е затлачено с отрови и слабо.

·             Милиони хора по света вече са наблюдавали факта, че след редовна ежедневна практика на Пайда и Ладжин, и когато се спазва принципът на постепенност и разумност, всякакви болки и оцветявання Ша по кожата  постепенно намаляват и изчезват. Тялото става по-чисто, по-здраво и по-силно!

·             Хората, които се радват на здрав дух и тяло усещат шляпането и разтягането като едно приятно релаксиращо упражнение. 


Еднодневни Семинари по ПайдаЛаджин в София

Дати и място за предстоящите семинари ТУК


Информация за метода ПайдаЛаджин

  прочетете по-долу или гледайте интервюта

Интервю на Мастер Хончи Шао през 2016 в БТВ "Преди Обед"

Интервю на Лазарина ван Ооствеен през 2017 в БТВ "Преди обед"

Филм за гостуването на Мастер Хончи Шао в България през 2016


Мастер Хончи Шао направи своя първи ПайдаЛаджин ТУР в България през юли 2016

по покана на ученичката му Лазарина ван Ооствеен и брат ѝ Петьо Илинов


През юни, юли и август 2018


Предстоят серия холистични курсове и семинари

с участието на Лазарина ван Ооствеен и нейния екип


Запитване и регистрация за всички семинари

 laika.eft@axxess.co.za

0889 292 055 - Петьо Илинов - организатор и инструктор

0884 366 353 - Лазарина ван Ооствеен - инструктор

Гледайте видео за ПайдаЛайин ТУРА 2016 с участието на Мастер Хончи ШаоИнтервюта за метода ПайдаЛаджин през 2017


В БТВ "Преди обед" - 14 юли 2017

Дарик Радио - 27 юни 2017

България он Еър - 29 юни 2017


Интервюта на Мастер Хончи Шао през 2016

по Българската Телевизия

Интервю на Мастер Хончи Шао в Шоуто на Слави
Интервю на Мастер Хончи Шао в
БТВ "Преди Обед"

Интервю на Мастер Хончи Шао в In Life TV

Изключително интервю на Мастер Хончи Шао и негови ученици в Телевизия СКАТ
(интервюто е взето веднага след първия интензивен 7-дневен семинар в България)

Лазарина ван Ооствеен и Мастер Хончи Шао в очакване за участието му в Шоуто на Слави на 1 юли 2016


Важна забележка: Методът ПайдаЛаджин е един отличен метод за поддържане на жизнененост, вътрешна сила и добро самочувствие.
Здравите могат да го практикуват за сила и енергия.
Ако имате здравословни проблеми е разумно и препоръчително да се обърнете към вашия лекуващ лекар за съвет и напътствие преди изучаването и практикуването на метода ПайдаЛаджин, както и за всякакви други упражнения, активиращи жизнената енергия .

На всички предстоящи семинари ще можете да закупите

Новата книга на Хончи Шао „Самолечение с ПайдаЛаджин“

Сгъваеми пейки за Ладжин на преференциални цени (направени по оригинална Тао технология)

Оригинални гумени шляпалки за Пайда

 


Мастер Хончи Шао, Лазарина и Петьо показват разтягането Ладжин
на семинар в хотел Хемус
през м. юли 2016 в гр. София

 

Информация

Четете новата книга
"Самолечение с ПайдаЛаджин" от  Хончи Шао
Потърсете я по книжарниците

или я поръчайте на имейл paidalajinbg@abv.bg
Вижте видео ТУК
- Срещата на Хончи Шао с читатели на новата му книга в София през юли 2016
 

Лазарина ван Оствен представя новата книга на Хончи Шао

Книгата на Хончи Шао "Самолечение с ПайдаЛаджин"

  • За доставка до дома на имейл paidalajinbg@abv.bg
  • От книжарница Български Книжници - гр София ул. Аксаков 10 (срещу градинката на Кристал) - www.knigabg.com
  • От книжарници в цялата страна
  • Екипът на "Движение ПайдаЛаджин" е изключително зает, затова моля изпращайте запитванията си на имейл  paidalajinbg@abv.bg


Ежемесечни семинари по ПайдаЛаджин в София и други градове

се провеждат от Петьо Илинов

Телефони: 0889 292 055 – Петьо

Имейл: paidalajinbg@abv.bg

Уебсайт: www.paidalajinbg.com

Лазарина ван Ооствеен в Йоханесбург, Южна Африка

Имейл: laika.eft@axxess.co.za

Уебсайт: www.kinesiologysa.comМетодът ПайдаЛаджин

Лазарина показва метода Пайда на семенар по ПайдаЛаджин в София


Какво е Пайда-Ладжин?

Пайда (шляпане): Потупване и шляпане на външните зони на кожата с цел извличане на отровните отпадъци от тялото (под формата на Ша) и подобряване на свободното протичане на жизнената енергия чи в меридианите (енергийните канали в тялото).

Ладжин (разтягане): Разтягане с цел възстановяване на функциите на Джин (сухожилията), там където е настъпило Джин-Сио (свиване на сухожилията) за повече жизненост и сила и предотвратяване на стареенето. Когато се извършва постепенно и правилно, тази практика може да подобри потока на чи в енергийните канали в тялото. Това от своя страна подобрява кръвообращението и силата на организма, и така повлиява положително неразположения, причинени от Джин-Суо. Ако все още не разполагате с маса за разтягане, можете да използвате столове или обикновена маса както е показано на снимката.

Можете да се свържете с тези, които вече успешно прилагат метода, за да бъдете насочени за правилното му приложение.

Прочетете тук за един друг прост Ладжин метод - пълният клек


Какво е Пайда?

Пайда е техника за поддържане на вътрешната сила и жизненост, която използва потупване и пляскане по външните зони на кожата с цел извличане на отровни отпадъци от организма, подобряване на кръвообращението и възстановяване на свободното протичане на енергията чи в меридианната система на тялото.

Ша: "отровна кръв" в организма. Това е дума уникална за китайския език и се използва като индикатор за проблеми в тялото.

Чи: поток на движението на жизнената енергия в организма.

Техниката Пайда е използвана от древните практикуващи даоисти, които са използвали този метод за възстановяване от стари травми. Техниката произтича от убеждението, че пляскането активира жизнените енергийни канали (меридиани), като по този начин премахва блокажите на жизнената енергия, изчиства токсините и така укрепва здравето на всички нива - физическо, умсвено, емоционално.

Пайда = Премахване на отровни отпадъци в организма

Ключът за успеха на Пайда се крие в положителното отношение и концентрация при прилагането на метода, и също в интензивността и продължителността на практиката.

Важно е да се разбере, че тялото ни има вградена естествена програма за възобновяване на жизнената сила. В много случаи обаче автоматичното задействане на тази програма може да бъде блокирано и оттам се наблюдават слабост, умора, лошо самочувствие и ранно стареене. Пайда-Ладжин е метод за събуждането на усещането на жизненост и отличен метод за сила и дълголетие.

Пайда е много прост метод. Оцветяванията по кожата - ша и болката по време на шляпането могат да изплашат начинаещите, затова в някои случаи е препоръчително в началото да се потърси подкрепа на някой, който вече е прилагал този метод. При здравословни проблеми, особено когато се приемат лекарства, консултацията с лекуващия лекар е разумна и препоръчителна.

Не бива да се спират или намаляват лекарства без препоръката и наблюдението на лекар - не само при прилагането на този метод, а и при всякакви други обстоятелства. Ако след прилагането на Пайда и Ладжин имате съмнение, че лекарствата които взимате са вече трърде силни за вас, обърнете се към лекуващия ви лекар с молба за наблюдение и евентуално адаптиране на дозата им. 

Прилагането на Пайда не може да ви разболее, но ако усетите, че се събуждат стари заспали болежки, тогава е разумно да намалите интензитета и да прилагате Пайда по-леко, но по-продължително.


Петьо показва метода Ладжин на семенар по ПайдаЛаджин в София


Продължителност и честота на Пайда

1. Пайда може да се прилага по всяко време на деня. Можете да прилагате Пайда редовно сутрин и вечер, или сутрин, следобед и вечер.

При прилагане на Пайда при здрави хора кожата само леко ще порозовее. Появата на петна и оцветпвания по кожата  наречени Ша винаги показва блокажи в енергийния поток.

2. Поради това че Пайда може да се прилага с различна интензивност, времето за което Ша се появява и изчезва е различно при хора в различна физическа кондиция. Ето защо подходящата продължителност на Пайда варира от човек на човек. При физически по-слаби хора, е по-добре Пайда да се прилага с постепенно увеличаване на силата и продължителността.

3. Колко и как и къде да прилагаме пайда?

За поддържане на добро здраве, шляпайте от главата до петите в продължение на 15 - 20 минути минимум веднъж или два пъти на ден. Започнете от главата, раменете, мишниците, лактите и коленете - от 1 до 5 минути на всеки участък.

Методът ПайдаЛаджин е отличен метод за поддържане на здраве и сила и не е метод за лекуване на заболявания.

Ако имате тежко или хронично заболяване, ПайдаЛаджин може да подобри силата на организма. Но наблюдението от лекуващия лекар по време на приложението на Пайда и Ладжин е разумно и препоръчително.

4. Хората, които изпитват болка могат да шляпат мястото на болката най-малко половин час всеки път. Например, тези, които имат болки в коленете, рамената, врата, главата или не спят леко и спокойно, могат да шляпат колената и лактите по-често - в продължение на 30 минути веднъж или два пъти на ден.

5. След няколко кръга на Пайда, Ша ще се показва все по-малко. Но ако продължите да практикувате Пайда, можете да подобрите кръвообръщението, да поддържате здравето си на всички нива.

6. Една Пайда сесия може да бъде разделена на няколко части, като всяка сесия се фокусира върху една определена част от тялото. Правилото е – по-добре 10 минути Пайда върху едно конкретно място, отколкото 1 минута върху 10 места.

Вашето здравето е ваша задача. Практикувайте ПайдаЛаджин за здраве, но постепенно и разумно.
Comments