ПайдаЛаджин

Go back to Home

Обратно към Начало

 PaidaLajin in Bulgaria
5-day intensive workshop
21-25 август 2021
Enquire info here

Български

 

ПайдаЛаджин

Интензивен 5-дневен вечерен семинар

 

21-25 август 2021


 всяка вечер от 17-21ч


В програмата

Възможност за обновяване на здравето и енергията по метода „масирана бомбандировка“ 

Обработка на всички основни енергийни области на тялото по методите Пайда и Ладжин.

Ежедневни медитации. Чигун упражнения.

Лекции и дискусии на различни теми по холистично здраве.

Ежедневно споделяне.


Място на провеждане на семинара

гр. София ул. Хан Омуртаг 62


Инструктори

Петьо Илинов и Лазарина ван Ооствеен

(инструкторите са обучени лично от мастер Хончи Шао)


Цена за български граждани 

Цена с отстъпка: 200 лева, при плащане на таксата предварително за всички 5 дни

Цена за ден: 60 лв на ден, при плащане отделно за всеки ден

Нощувки и храна не са вкючени в цената!


Цената за чуждестранни граждани е в евро

Моля вижте информация тук

 

 Записване на имейл  laika@kinesiologysa.com

или на телефони:

0889 292 055 - Петьо

0884 366 353 - Лазарина

Еднодневни семинари по ПайдаЛаджин в България

в София и други градове

се провеждат всеки месец от Петьо Илинов

Телефон: 0889 292 055 – Петьо

Имейл: paidalajinbg@abv.bg

Уебсайт: www.paidalajinbg.com


Еднодневни семинари по ПайдаЛаджин в ЮАР

се провеждат всеки месец от Лазарина ван Ооствеен

Whatsap +27 72 357 8262

Viber: +359 884 366 353

Имейл  laika@kinesiologysa.com

Моля вижте информация тук


Методът ПайдаЛаджин
Информацията долу е извлечена
от книгите и лекциите на Хончи Шао

Лазарина показва метода Пайда на семенар по ПайдаЛаджин в София


Какво е Пайда-Ладжин?

Пайда (шляпане): Потупване и шляпане на външните зони на кожата с цел извличане на отровните отпадъци от тялото (под формата на Ша) и подобряване на свободното протичане на жизнената енергия чи в меридианите (енергийните канали в тялото).

Ладжин (разтягане): Разтягане с цел възстановяване на функциите на Джин (сухожилията), там където е настъпило Джин-Сио (свиване на сухожилията) за повече жизненост и сила и предотвратяване на стареенето. Когато се извършва постепенно и правилно, тази практика може да подобри потока на чи в енергийните канали в тялото. Това от своя страна подобрява кръвообращението и силата на организма, и така повлиява положително неразположения, причинени от Джин-Суо. Ако все още не разполагате с маса за разтягане, можете да използвате столове или обикновена маса както е показано на снимката.

Можете да се свържете с тези, които вече успешно прилагат метода, за да бъдете насочени за правилното му приложение.

Прочетете тук за един друг прост Ладжин метод - пълният клек


Какво е Пайда?

Пайда е техника за поддържане на вътрешната сила и жизненост, по време на която се прилага потупване и пляскане по външните зони на кожата с цел извличане на отровни отпадъци от организма, подобряване на кръвообращението и възстановяване на свободното протичане на енергията чи в меридианната система на тялото.

Ша: "отровна кръв" в организма. Това е дума уникална за китайския език и се използва като индикатор за проблеми в тялото.

Чи: поток на движението на жизнената енергия в организма.

Техниката Пайда е използвана от древните даоисти за по-бързо възстановяване от стари травми. Техниката произтича от убеждението, че пляскането активира жизнените енергийни канали (меридиани), като по този начин премахва блокажите на жизнената енергия, изчиства токсините и така укрепва здравето на всички нива - физическо, умсвено, емоционално.

Пайда съдейства за премахване на отровни отпадъци в организма

Ключът за успеха на Пайда се крие в положителното отношение и концентрация при прилагането на метода, и също в интензивността и продължителността на практиката.

Важно е да се разбере, че тялото ни има вградена естествена програма за възобновяване на жизнената сила. В много случаи обаче автоматичното задействане на тази програма може да бъде блокирано и оттам се наблюдават слабост, умора, лошо самочувствие и ранно стареене. ПайдаЛаджин е метод, който съдейства за събуждането на естественото усещане на жизненост и сила и затова е отличен метод за поддържане на добро здраве и дълголетие.

Пайда е много прост метод. Оцветяванията по кожата "ша" и болката по време на шляпането могат да изплашат начинаещите, затова в някои случаи е препоръчително в началото да се потърси подкрепа на някой, който вече е прилагал този метод. При здравословни проблеми, особено когато се приемат лекарства, консултацията с лекуващия лекар е разумна и препоръчителна.

Не бива да се спират или намаляват лекарства без препоръката и наблюдението на лекар - не само при прилагането на този метод, а и при всякакви други обстоятелства. Ако след прилагането на Пайда и Ладжин имате съмнение, че лекарствата които взимате са вече трърде силни за вас, обърнете се към лекуващия ви лекар с молба за наблюдение и евентуално адаптиране на дозата им. 

Ако при прилагането на Пайда усетите, че се събуждат стари заспали болежки, тогава е разумно да се посъветвате с лекар, а също и да намалите интензитета за известно време и да прилагате метода по-леко, но по-продължително. Увеличавайте интензитета постепенно.

Прочетете "Болката е лечебна" ТУК


Петьо показва метода Ладжин на семенар по ПайдаЛаджин в София

Продължителност и честота на Пайда

1. Пайда може да се прилага по всяко време на деня. Можете да прилагате Пайда редовно сутрин и вечер, или през деня.

При прилагане на Пайда при здрави хора кожата само леко ще порозовее. Появата на петна и оцветпвания по кожата  наречени Ша винаги показва блокажи в енергийния поток.

2. Поради това че Пайда може да се прилага с различна интензивност, времето за което Ша се появява и изчезва е различно в зависимост от възрастта и силата на тялото. Ето защо подходящата продължителност на Пайда варира от човек на човек. При физически по-слаби хора, е по-добре Пайда да се прилага с постепенно увеличаване на силата и продължителността.

3. Колко и как и къде да прилагаме Пайда?

За поддържане на добро здраве, шляпайте от главата до петите в продължение на 15 - 20 минути минимум веднъж или два пъти на ден. Започнете от главата, раменете, мишниците, лактите и коленете - от 1 до 5 минути на всеки участък.

Методът ПайдаЛаджин е отличен метод за поддържане на здраве и сила и не е метод за лекуване на заболявания.

Ако имате хронично заболяване, ПайдаЛаджин може да подобри силата на организма. Наблюдението от лекуващия лекар по време на прилагането на Пайда и Ладжин е разумно и препоръчително.

4. Хората, които имат болки в коленете, рамената, врата, главата и други части на тялото, или не спят леко и спокойно, могат да шляпат колената и лактите по-често - в продължение на 30 минути веднъж или два пъти на ден.

5. След няколко кръга на Пайда, Ша ще се показва все по-малко. Но дори и след изчезването на Ша, ако продължите да практикувате Пайда ежедневно, можете да поддържате здравето си на всички нива.

6. Една Пайда сесия може да бъде разделена на няколко части, като всяка сесия да се фокусирате върху една определена част от тялото. Правилото е – по-добре 10 минути Пайда върху едно конкретно място, отколкото 1 минута върху 10 места.

Вашето здравето е ваша отговорност. Практикувайте ПайдаЛаджин за здраве, но постепенно и разумно.
Comments