ПайдаЛаджин

ПайдаЛаджин

Интензивен 5-дневен вечерен семинар

14 - 18 септември 2022

  всяка вечер от 17-21ч 

В програмата

Обновяване на здравето по метода „масирана бомбандировка“.  Обработка на всички основни енергийни области.

Може да се запишете за отделни дни или за всичките 5 дена.

Място:  гр. София ул. Хан Омуртаг 62

Инструктори: Петьо Илинов и Лазарина ван Ооствеен


Цена за български граждани 

Пакетна цена с отстъпка: 200 лева, при плащане предварително за всички 5 дена. 

Цена за отделен ден: 60 лв на ден

  Записване 0889292055 - Петьо; 0884366353 - Лазарина; laika@kinesiologysa.com  


Нощувки и храна не са вкючени в цените!

За чуждестранни граждани - моля вижте информация тук

Други семинари

Еднодневни семинари по ПайдаЛаджин в България

в София и други градове се провеждат всеки месец от Петьо Илинов

Телефон: 0889 292 055 – Петьо; Имейл: paidalajinbg@abv.bg; Уебсайт: www.paidalajinbg.com

Еднодневни семинари по ПайдаЛаджин в ЮАР

се провеждат всеки месец от Лазарина ван Ооствеен

Whatsap +27 72 357 8262; Viber: +359 884 366 353; Имейл  laika@kinesiologysa.com

Моля вижте информация тук

За метода ПайдаЛаджин

Информацията долу е извлечена от книгите и лекциите на Хончи Шао

Какво е Пайда-Ладжин?

Пайда (шляпане): Потупване и шляпане на външните зони на кожата с цел извличане на отровните отпадъци от тялото (под формата на Ша) и подобряване на свободното протичане на жизнената енергия чи в меридианите (енергийните канали в тялото).

Ладжин (разтягане): Разтягане с цел възстановяване на функциите на Джин (сухожилията), там където е настъпило Джин-Сио (свиване на сухожилията) за повече жизненост и сила и предотвратяване на стареенето. Когато се извършва постепенно и правилно, тази практика може да подобри потока на чи в енергийните канали в тялото. Това от своя страна подобрява кръвообращението и силата на организма, и така повлиява положително неразположения, причинени от Джин-Суо. Ако все още не разполагате с маса за разтягане, можете да използвате столове или обикновена маса както е показано на снимката.

Можете да се свържете с тези, които вече успешно прилагат метода, за да бъдете насочени за правилното му приложение.

Прочетете тук за един друг прост Ладжин метод - пълният клек

Какво е Пайда?

Пайда е техника за поддържане на вътрешната сила и жизненост, по време на която се прилага потупване и пляскане по външните зони на кожата с цел извличане на отровни отпадъци от организма, подобряване на кръвообращението и възстановяване на свободното протичане на енергията чи в меридианната система на тялото.

Ша: "отровна кръв" в организма. Това е дума уникална за китайския език и се използва като индикатор за проблеми в тялото.

Чи: поток на движението на жизнената енергия в организма.

Техниката Пайда е използвана от древните даоисти за по-бързо възстановяване от стари травми. Техниката произтича от убеждението, че пляскането активира жизнените енергийни канали (меридиани), като по този начин премахва блокажите на жизнената енергия, изчиства токсините и така укрепва здравето на всички нива - физическо, умсвено, емоционално.

Пайда съдейства за премахване на отровни отпадъци в организма

Ключът за успеха на Пайда се крие в положителното отношение и концентрация при прилагането на метода, и също в интензивността и продължителността на практиката.

Важно е да се разбере, че тялото ни има вградена естествена програма за възобновяване на жизнената сила. В много случаи обаче автоматичното задействане на тази програма може да бъде блокирано и оттам се наблюдават слабост, умора, лошо самочувствие и ранно стареене. ПайдаЛаджин е метод, който съдейства за събуждането на естественото усещане на жизненост и сила и затова е отличен метод за поддържане на добро здраве и дълголетие.

Пайда е много прост метод. Оцветяванията по кожата "ша" и болката по време на шляпането могат да изплашат начинаещите, затова в някои случаи е препоръчително в началото да се потърси подкрепа на някой, който вече е прилагал този метод. При здравословни проблеми, особено когато се приемат лекарства, консултацията с лекуващия лекар е разумна и препоръчителна.

Не бива да се спират или намаляват лекарства без препоръката и наблюдението на лекар - не само при прилагането на този метод, а и при всякакви други обстоятелства. Ако след прилагането на Пайда и Ладжин имате съмнение, че лекарствата които взимате са вече трърде силни за вас, обърнете се към лекуващия ви лекар с молба за наблюдение и евентуално адаптиране на дозата им. 

Ако при прилагането на Пайда усетите, че се събуждат стари заспали болежки, тогава е разумно да се посъветвате с лекар, а също и да намалите интензитета за известно време и да прилагате метода по-леко, но по-продължително. Увеличавайте интензитета постепенно.

Прочетете "Болката е лечебна" ТУК

Продължителност и честота на Пайда

1. Пайда може да се прилага по всяко време на деня. Можете да прилагате Пайда редовно сутрин и вечер, или през деня.

При прилагане на Пайда при здрави хора кожата само леко ще порозовее. Появата на петна и оцветпвания по кожата  наречени Ша винаги показва блокажи в енергийния поток.

2. Поради това че Пайда може да се прилага с различна интензивност, времето за което Ша се появява и изчезва е различно в зависимост от възрастта и силата на тялото. Ето защо подходящата продължителност на Пайда варира от човек на човек. При физически по-слаби хора, е по-добре Пайда да се прилага с постепенно увеличаване на силата и продължителността.

3. Колко и как и къде да прилагаме Пайда?

За поддържане на добро здраве, шляпайте от главата до петите в продължение на 15 - 20 минути минимум веднъж или два пъти на ден. Започнете от главата, раменете, мишниците, лактите и коленете - от 1 до 5 минути на всеки участък.

Методът ПайдаЛаджин е отличен метод за поддържане на здраве и сила и не е метод за лекуване на заболявания.

Ако имате хронично заболяване, ПайдаЛаджин може да подобри силата на организма. Наблюдението от лекуващия лекар по време на прилагането на Пайда и Ладжин е разумно и препоръчително.

4. Хората, които имат болки в коленете, рамената, врата, главата и други части на тялото, или не спят леко и спокойно, могат да шляпат колената и лактите по-често - в продължение на 30 минути веднъж или два пъти на ден.

5. След няколко кръга на Пайда, Ша ще се показва все по-малко. Но дори и след изчезването на Ша, ако продължите да практикувате Пайда ежедневно, можете да поддържате здравето си на всички нива.

6. Една Пайда сесия може да бъде разделена на няколко части, като всяка сесия да се фокусирате върху една определена част от тялото. Правилото е – по-добре 10 минути Пайда върху едно конкретно място, отколкото 1 минута върху 10 места.

Вашето здравето е ваша отговорност. Практикувайте ПайдаЛаджин за здраве, но постепенно и разумно.

Екипът, поканен от Лазарина да посрещне мастер Хончи Шао в България през юли 2016.

Първа разходка на Мастер Хончи Шао в центъра на София

Един пасаж от книгата на Хончи Шао „Самолечение с ПайдаЛаджин”:

 „ Най-добре е да посетите практически семинар, тъй като методът за самолечение ПайдаЛаджин не е токшоу. Само чрез изживяване на чудото да помагате на себе си и взаимното практикуване на Пайда, ще можете систематично да усвоите техниките, продължителността и силата, и да почувствате мощта на „Сърцето“ в процеса на самолечение. До момента не сме открили по-добър начин хората да усвоят и да се възползват от ПайдаЛаджин от това да посетят семинар. „

Ако не откриете опитен инструктор около вас, можете да изучите метода от книги и  клипове в интернет. Можете да покажете метода на други хора, да го практикувате в група, и да се подкрепяте чрез наблюдение и позитивни отзиви.

ПайдаЛаджин е начин на живот

Изучавайте и използвайте метода отговорно и разумно

Екипът на „Движение ПайдаЛаджин“ с радост демонстрира метода ПайдаЛаджин и провежда практически семинари.

Методът ПайдаЛаджин е прекрасен метод за поддържане на здраве, жизнеспособност и дълголетие. Той е отлична инвестиция в себе си за здрави хора.

Когато здравето е нарушено, ПайдаЛаджин е отличен помощен метод за повишаване на лечебните сили на организма и за възвръщане на естественото здраве и дълголетие. Има едно важно условие за отималната ефективност при приложението на ПайдаЛаджин  – необходимо е човек да поеме 100% лична отговорност при изминаване на пътя на самолечение.

Ако имате сериозни здравословни проблеми, поискайте съвета от вашия лекар преди да започнете да прилагате ПайдаЛаджин. Разумно е винаги да се посъветвате с лекуващия лекар, преди да модифицирате всяко предписано от него лечение. Екипът на "Движение ПайдаЛаджин" НЕ СЕ ангажира да дава каквито и да е съвети и препоръки за лечение на заболявания. 

При хронични заболявания, редовни консултации с лекуващия ви лекар е препоръчително, защото поради промяна на състоянието на тялото и подобряване на жизнената сила, може да се наложи промяна на дозите на приеманите лекарствата. Хората с хронични здравословни проблеми е добре да следват това разумно правило при всякакви промени в начина си на живот.

Не бива да се спират или намаляват лекарства без препоръката и наблюдението на лекар. Ако след прилагането на Пайда и/или Ладжин имате съмнение, че лекарствата които взимате са вече твърде силни за вас, обърнете се към лекуващия ви лекар с молба да адаптира дозата им. 

Когато здравето е нарушено, препоръката на Хончи Шао е:

1.       Запознайте се обстойно с метода ПайдаЛаджин преди да започнете да го използвате – посредством книгата „Самолечение с ПайдаЛаджин”, клипове в интернет и най-добре е да посетите ПайдаЛаджин практически семинари - такива семинари вече се организират редовно в  много градове в България.

2.       Посетете ПайдаЛаджин семинар преди да предприемете „масирана бомбандировка” (вж книгата „Самолечение с ПайдаЛаджин”), или поне се свържете с човек, който вече е посетил такъв семинар, за да получите практически напътствия и подкрепа.

3.       Добре е да използвате метода в група с други хора, обучени на семинари или поне обучени от хора, които са присъствали на семинари. Такива групи (клубове) се създават вече в много градове в България и по света. Причината за това е, че въпреки, че методът е напълно натурален и безопасен за използване от здрави хора, при хора, които имат нарушено здраве и са на поддържащи лекарства, могат да се наблюдават лечебни кризи. Повечето от хората с нарушено здраве се плашат от лечебни кризи или се чувстват дискомфортно.

Дори и да се чувствате напълно здрави, ако имате страхове и съмнения, не започвайте сами. Посъветвайте се с хора, които вече успешно и продължително са прилагали метода.

Поемете отговорност да се обучите на метода добре и тогава ще наблюдавате прекрасни резултати.

Въпрос задаван често към нас: Как да използвам ПайдаЛаджин за конкретен здравословен проблем?

Нашият отговор:

Членовете на Движение ПайдаЛаджин в никакъв случай не се ангажират със съвети по отношение на конкретни здравословни проблеми.

Ако имате здравословен проблем, за който все още нямате ясен план как да се справите с него, ще бъде разумно да се обърнете за съвет към квалифицирано медицинско лице.

Упражненията Пайда и Ладжин не заместват медицинското лечение, а го подпомагат.

Подчертаваме, че семинарите по ПайдаЛаджин нямат за цел лечебние, а обучение на техниките и принципите по ПайдаЛаджин.

ПайдаЛаджин се основава на много важен универсален принцип – Принципът на 100% Лична Отговорност.

На семинарите по ПайдаЛаджин, организирани от Движение ПайдаЛаджин  можете да научите как да използвате техниките Пайда и Ладжин, които целят поддържане на здраве и дълголетие, и засилване на естествените самолечебни способности на тялото. Когато тялото е силно, то се справя по-добре с предизвикателства и възникнали здравословни проблеми.

На тези семинари ще можете да научите за някои древни принципи за самоосъзнаване и поддържане на добро здраве, които са доказали през вековете своята ефикасност.

Нашето разбиране е, че Лечението е винаги Само-лечение и е процес на доближаване до усещането за цялост и вътрешен мир.

Поради това Само-лечението продължава цял живот, и не може да се случи на един семинар.

Нашето разбиране е, че има техники, които са доказали ефикасността да ни помагат да напредваме в процеса на само-лечение с лекота, разбиране и радост. ПайдаЛаджин е една такава техника.  

Препоръчваме да посетите ПайдаЛаджин семинари, да прочетете книгата на Хончи Шао "Самолечение с ПайдаЛаджин" и да гледате видео материали за ПайдаЛаджин по Youtube.

С благословение за крепко здраве, радост и вътрешен мир,

Екипът на Движение ПайдаЛаджин

За съдействие и подкрепа, можете да се свържете с Петьо Илинов

на имейл: paidalajinbg@abv.bg  

Мобилен телефон: 0889 292 055 – Петьо

Уебсайт:  www.paidalajinbg.com (със списъка на предстоящите семинари в България)

Фейсбук страница:  Движение ПайдаЛаджин  

Можете да се свържете лично с Лазарина ван Ооствеен

на имейл на laika@kinesiologysa.com

на Вайбер: +359 884 366 353 (мобилен телефон в България)

или на Уотсап: +27 72 357 8262 (мобилен телефон в Южна Африка)

Вижте още снимки в галерията ТУК

Важно: Съдържанието на тази страница (и на всички останали страници в този уебсайт) е само с информационна цел и няма за цел  диагностика или лечение на заболявания. Авторите на този уебсайт споделят информация на базата на собствения си опит и не поемат отговорност за възникнали проблеми при прилагането на методите описани тук. Ние прилагаме и споделяме метода ПайдаЛаджин (както и други холистични методи) за повече сила, енергия, благоденствие, вътрешен мир и дълголетие. Приканваме читателите, които имат въпроси относно здравословното им състояние, да се консултират с лекувашия им лекар преди да прилагат методите описани тук.

Copyright 2021 © The Kinesiology Healing Centre of Johannesburg